Müslüman olmanın şartları

Müslüman olmak Müslüman olmanın şartları İyi ve hakiki bir Müslüman olmak isteyen kimselerin kulaklarına küpe edecekleri altın değerinde tavsiyeleri müslümanlar sohbet sitemizde derledik,gerçek bir Müslüman olmak isteyen kişinin yalnızca içten bir şekilde inancını dile getirmesi yeterlidir

Müslüman olmanın şartları
Müslüman olmanın şartları

Müslüman olmanın şartları

Allah (c.c)'un rızasını ve hoşnutluğunu kazanarak gerçek bir Müslüman olmak isteyen kişinin yalnızca içten bir şekilde inancını dile getirmesi yeterlidir. Fakat bu söylem ciddiyetsiz ya da samimiyetsiz şekilde olmamalıdır. Allah katında gerçek bir Müslüman olduktan sonra o kişinin daha önceki bütün günahlarının affedildiği bilinir. Tıpkı yeni doğan bir bebek gibi tertemiz ve günahsız bir şekilde kalabilmek için amel defteri olabildiğince hayırla doldurulmaya çalışılmalıdır. İslam dini insanın fıtrat ve tabiatına uygun gönderilmiştir. “İnsan ve Kur’ân ikiz kardeştir”, ya da “İslâm fıtrat dinidir” gibi sözler bu gerçeği yansıtmaktadır. Bizler de gerçek ve iyi bir Müslüman olabilmek için Kuran-ı Kerim ahlakına bürünmeli ve ipini elimizden bırakmamalıyız. Müslüman olmanın şartları ve iyi bir Müslüman olabilmek için yapılması gerekenler...

İMANIN ŞARTLARI NELER?

1- Allah (c.c)'un varlığına ve birliğine inanmak

2-Meleklere inanmak

3-Allahü teâlânın indirdiği kitaplarına inanmak

4-Allahü teâlânın Peygamberlerine inanmak

5-Ahiret gününe inanmak

6-Kadere, kısacası hayır ve şerlerin (iyilik ve kötülüklerin) Allah'tan geldiğine inanmak.

Müslüman olmak isteyen ne yapmalı?

-Allah'ın rızasını kazanmak için emrettiklerine uyup yasakladıklarından kaçınılmalıdır.

-Geçmiş günahlarımızın mağfireti için dua edilmeli dünyada iken Allah'ın hoşuna gidecek amellerle meşgul olunmalı bol bol ibadet yapılmalıdır.

-Tevekkül sahibi olup, tedbirimizi aldıktan sonra tam bir teslimiyetle iş Allah'a bırakılmalıdır.

-İbadet konusunda daha yükseklere, musibetlerde daha aşağılara bakarak ders alınmalıdır.

HADİS-İ ŞERİF: “Müminin hali ne hoştur, başka hiç kimsede bulunmaz. O’nun her işi hayırdır. Eğer bir genişliğe (nimete) kavuşursa şükreder ve bu onun için bir hayır olur. Eğer bir darlığa (musibete) uğrarsa sabreder ve bu da onun için bir hayır olur.” (Müslim, Zühd, 64)

- Anne-babaların evlatları üzerinde hakkı çok büyüktür ve ne yapılırsa yapılsın bu hak neredeyse ödenmez. Anne ve babaya karşı itaat göstermek, onlara karşı gelmeden kırıcı eylemlerde bulunmamak Allah'ın hoşuna gider.

- Allah (c.c)’un emrettiği ve Peygamber (SAV)'in gösterdiği gibi namazını kılar, orucunu tutar, zekatını verir, yetimlere ve mağdur kimselere seve seve yardımda bulunurlar.

- Yeryüzünde fesatlık çıkarmaz, insanları birbirine düşürecek söz ve davranışlardan sakınırlar.

- Akıllı bir Müslüman dünya yokmuş gibi çalışmaz, her an ölecekmiş gibi ahireti için  hazırlık yaparlar.

- İlim ve hakikati nerede bulursa oradan al­maktan geri durmaz.